Известие

Collapse
No announcement yet.

термо датчик?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• термо датчик?

Здравейте колеги, появи се следният проблем:
    При студен старт колата работи нестабилно все едно губи цилиндри,а когато вдигне температура работи и върви идеално възможно ли е термо датчкика на инжекциона да е за смяна,FES-a не открива нищо мотора е 2.5 190 кс
    sigpic...изчуквам коли и собственичките им...166 2.5 V6 24V SportTronic
    155 2.0 16V ....евридейката
    ex. 156 2.0 16V ....починала в приключения
    ex. 155 1.8 8V

Много работи са възможни - по-добре потърси разбиращи хора, които имат нерви да се занимават и да търсят.
    Моята, откакто съм я взел - при някаква междинна температура около 30-50гр. пали от третия път, а при напълно студена и напълно топла няма никакви проблеми.
    Нямам време някой път като идвам в София да се обадя на някои от хората разбиращи тук, защото в Плевен на никой не му се занимава да търси причините.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

И тук в Русе са едни майстори, нямам думи...
      ex. 155 1.8 8V

Comment

И тук в Русе са едни майстори, нямам думи...
        ex. 155 1.8 8V

Comment

Правил ли си адаптация на дросела?
          П.С Преди знам че колата ти беше на бензин,но нещо ми се върти в главта че сега си на LPG или бъркам,ако е да ще ти споделя моя опит.

Comment

Минах на газ Боби , а как се прави тази адаптация на дросела? Като я запаля сутрин на бензин освен ,че не работи правилно се опитва и да гасне а когато подам газ в движение глъхне и не може да се изфорсира , а когато се позатопли става невероятна
            ex. 155 1.8 8V

Comment

Щом като загрее всичко е 6, едва ли е от адаптация на дросела. Газовото има ли OBD връзка към ECU-то на мотора?
              Ако няма, опитай няколко дена да покараш само на бензин и ако се оправи, тичай да ти регулират газовата.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Любчо с OBD корекция ми е газовото казаха, че е пи добре и избрах този вариант
                ex. 155 1.8 8V

Comment

Тогава не би трябвало бевзиновото ECU да се бърка от газовото но никога не се знае. Притеснявам се, че ако пуснеш адаптация на студен мотор а той не работи добре, ще стане манджа с грозде. Най-добре е адаптацията да направиш през МES (FES). Там като я пускаш е описано точно какво трябва да правиш.

Сега погледнах, че през FES май не става за твоя мотор.
                  Last edited by ecotronic; d.m.y г., 21:05.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Моята беше с подобни симптоми и при сутрешно палене все едно не работеше на всичките цилиндри и ако я оставих на обороти гаснеше,това така за 20-30 секунди и всичко се оправяше.При мен беше от буталцата на газовите дюзи,предполагам някое е изпускало цяла вечер и колектора се пълни,та при сутрешно палене става веселба,бензин и пълен колектор с газ.Пробвай нещо и ако не стане тогава адапатия на дросела.Вечер спри газта от кранчето на бутилката и после изгори ако има нещо останало по трасето,ако на сутринта запали и всичко е ОК отговора е ясен.Иначе адаптацията става като откачиш минусовата клема за 30мин.-1час и след това правиш процедурата,даваш на контакт за 90 секунди,след това връщаш контакта пак за точно 90 секунди,след това палиш и оставяш колата да работи на празен ход докато загрее и се включи перката,през това време не пипаш педала на газта,след като загрее и се включи и след това изключи перката гасиш и накрая палиш и караш 15-20 км. в различни режими,бавно бързо и т.н. а щях да забравя това се прави на студен мотор,тоест дай добре вечерта откачи клемата и сутринта направи адаптацията.
                    Ама и аз как го написах,дано съм бил полезен.

Comment

Първоначално публикувано от Martini_Racing Покажи съобщение
                      Здравейте колеги, появи се следният проблем:
                      При студен старт колата работи нестабилно все едно губи цилиндри,а когато вдигне температура работи и върви идеално възможно ли е термо датчкика на инжекциона да е за смяна,FES-a не открива нищо мотора е 2.5 190 кс
                      Същия двигател , същите симптоми, само че аз нямам газ.
                      Оправи се от смяна на свещи.
                      ...

Comment

Благодаря на Любчо и Боби сърдечно ,колега свещите ми са на 2000км NGK iridium съмнявам се да се корени в тях проблема
                        ex. 155 1.8 8V

Comment

Колега, би ли пояснил къде са тези инструкции в МЕС? Не видях такива, при мен има бутон ЕXECUTE И ТОВА Е ВСИЧКО.

Comment

Първоначално публикувано от SilverArrow Покажи съобщение
                            Колега, би ли пояснил къде са тези инструкции в МЕС? Не видях такива, при мен има бутон ЕXECUTE И ТОВА Е ВСИЧКО.
                            Ако се отнася до мен въпроса, впоследствие видях, че няма. (дописах го в поста си)
                            Виждам че в меню "параметри" може само да се провери дали адаптацията е минала успешно.
                            Очевидно процедурата е такава, каквато я описва Боби.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Да, благодаря.
                              Впрочем предполагам, че ако адаптацията се прави със софтуер, процедурата с 90-те секунди е ненужна... Поправете ме ако се лъжа.

Comment

Working...
                              X